Pedra en sec

Coneix les característiques del patrimoni de pedra en sec

Més informació

Senderisme

Descobreix les rutes senderistes de Mallorca

Més informació

Cooperació internacional

Descobreix les accions de cooperació interregional

Més informació

null Sostenibilitat i Medi Ambient organitza la IV Jornada Tècnica «La Ruta de Pedra en Sec: una visió des de la ciència»

Sostenibilitat i Medi Ambient organitza la IV Jornada Tècnica «La Ruta de Pedra en Sec: una visió des de la ciència»

(11/11/2020)

Sis persones expertes xerraran d’aquest paratge des d’una mirada científica i propera.

Conèixer els diferents aspectes de la Ruta de Pedra en Sec (RPS), des de la perspectiva científica de disciplines diverses, com la meteorologia, zoologia, botànica o geologia, entre d’altres. Aquest és l’objectiu central de la IV Jornada Tècnica al voltant de l’RPS, que organitza el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient a la sala d’actes del Centre Cultural la Misericòrdia, de Palma, els pròxims 18 i 19 de novembre de 18 h a 20.30 h.

«La ciència ha estudiat durant molts anys i des de moltes perspectives la serra de Tramuntana. Amb aquesta jornada apropam al públic aquest coneixement, d’una manera senzilla i propera. Amb aquesta perspectiva científica, la jornada també servirà per redescobrir la serra de Tramuntana i com la tècnica de pedra en sec l’ha transformada en el que és avui en dia», ha manifestat la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot.

Dimecres dia 18 la jornada començarà amb la presentació de la vicepresidenta i consellera Ribot i està prevista la intervenció d’Andrés Gil, president d’Astromallorca, amb la ponència «Un passeig pel cel a l’RPS». Igualment, la doctora Rosa Maria Mateos, de l’Institut Geològic i Miner, parlarà de la geologia a la serra de Tramuntana i els seus perills. Finalment, el físic i meteoròleg Agustín Jansà es referirà a la meteorologia i al clima a l’RPS en la darrera intervenció d’aquesta primera jornada.

Dijous dia 19 serà el torn de la botànica, la zoologia, la geografia i el paisatge de l’RPS. La doctora Eva Moragues centrarà la intervenció en la flora de l’RPS, mentre el biòleg Maties Rabassa es referirà a la fauna d’aquest entorn. El doctor en geografia Onofre Rullán impartirà la darrera conferència d’aquesta jornada, amb una exposició al voltant de l’empremta humana a l’RPS que ha configurat el paisatge que veim. Tancarà aquesta IV Jornada Tècnica de l’RPS el director insular Josep Manchado.

Programa, inscripcions i formulari

Si us hi voleu inscriure, prèviament i de manera gratuïta, heu d’emplenar un formulari i enviar-lo adjunt a l’adreça electrònica: mediambient@conselldemallorca.net

PROGRAMA i FORMULARI: IV Jornada Tècnica La Ruta de Pedra en Sec

DESCARREGA i envia el formulari

Pedra en sec i senderisme

Visiteu-nos!