Todas las noticias

Sostenibilitat i Medi Ambient organitza la IV Jornada Tècnica «La Ruta de Pedra en Sec: una visió des de la ciència»

Sostenibilitat i Medi Ambient organitza la IV Jornada Tècnica «La Ruta de Pedra en Sec: una visió des de la ciència»

(11/11/2020)

Sis persones expertes xerraran d’aquest paratge des d’una mirada científica i propera.

Conèixer els diferents aspectes de la Ruta de Pedra en Sec (RPS), des de la perspectiva científica de disciplines diverses, com la meteorologia, zoologia, botànica o geologia, entre d’altres. Aquest és l’objectiu central de la IV Jornada Tècnica al voltant de l’RPS, que organitza el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient a la sala d’actes del Centre Cultural la Misericòrdia, de Palma, els pròxims 18 i 19 de novembre de 18 h a 20.30 h.

«La ciència ha estudiat durant molts anys i des de moltes perspectives la serra de Tramuntana. Amb aquesta jornada apropam al públic aquest coneixement, d’una manera senzilla i propera. Amb aquesta perspectiva científica, la jornada també servirà per redescobrir la serra de Tramuntana i com la tècnica de pedra en sec l’ha transformada en el que és avui en dia», ha manifestat la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot.

Dimecres dia 18 la jornada començarà amb la presentació de la vicepresidenta i consellera Ribot i està prevista la intervenció d’Andrés Gil, president d’Astromallorca, amb la ponència «Un passeig pel cel a l’RPS». Igualment, la doctora Rosa Maria Mateos, de l’Institut Geològic i Miner, parlarà de la geologia a la serra de Tramuntana i els seus perills. Finalment, el físic i meteoròleg Agustín Jansà es referirà a la meteorologia i al clima a l’RPS en la darrera intervenció d’aquesta primera jornada.

Dijous dia 19 serà el torn de la botànica, la zoologia, la geografia i el paisatge de l’RPS. La doctora Eva Moragues centrarà la intervenció en la flora de l’RPS, mentre el biòleg Maties Rabassa es referirà a la fauna d’aquest entorn. El doctor en geografia Onofre Rullán impartirà la darrera conferència d’aquesta jornada, amb una exposició al voltant de l’empremta humana a l’RPS que ha configurat el paisatge que veim. Tancarà aquesta IV Jornada Tècnica de l’RPS el director insular Josep Manchado.

Programa, inscripcions i formulari

Si us hi voleu inscriure, prèviament i de manera gratuïta, heu d’emplenar un formulari i enviar-lo adjunt a l’adreça electrònica: mediambient@conselldemallorca.net

PROGRAMA i FORMULARI: IV Jornada Tècnica La Ruta de Pedra en Sec

DESCARREGA i envia el formulari